Cagemax Sponsort Gorcums Sportgala

krantenartikel in de Gorcumse Courant:

Het Gorcum Sportgala kan niet bestaan zonder de betrokkenheid van regionale sponsors. Een van deze sponsors is Cagemax, al vele jaren aan diverse Gorcumse sportclubs verbonden. 

De vraag moet maar eens gesteld: is het nu Cágemax, Cagémax of Keedjsmex (Engels uitgesproken dus)? 'Daarom is het zo'n goede naam', antwoordt Cissie van Stokkom lachend. `Je kunt er overal mee terecht. Zelfs op kantoor spreekt iedereen het anders uit: Hoe je het ook uitspreekt, Cagemax heeft een groot deel van zijn naamsbekendheid in stad en streek opgebouwd door de betrokkenheid met de sport. Door de basketbalachtergrond van oprichter Richard Kooi werd de bedrijfsnaam eerst aan Goba gehangen. Tegenwoordig is Cagemax hoofdsponsor van de twee zaalvoetbalclubs die het in Gorinchem zo goed doen: Jogadores CF/Cagemax (in 2016 Sportploeg van het Jaar) en ZVG/Cagemax (dit jaar genomineerd voor dezelfde award). Ook van voetbalclub Herovina uit Herwijnen is Cagemax de hoofdsponsor 'Maar we sponsoren ook een autocoureur en een bokser bijvoorbeeld. Als het sportief is en het spreekt ons aan worden verzoeken vaak gehonoreerd; vertelt Cissie van Stokkom.

'Dat is ook de reden waarom Cagemax het Gorcum Sportgala ondersteunt. We vinden het belangrijk dat de sport in de kijker staat en hebben van oudsher een band met Gorcum'. Cagemax is gevestigd in Zaltbommel en viert dit jaar haar 20-jarig bestaan. Het is een handelsonderneming in dierlijke eiwitten en vetten die hoofdzakelijk worden gebruikt in diervoeder. Het is de schakel tussen producenten en verwerkers van de dierlijke afvalproducten. Cagemax ontzorgt zowel aanbieder als afnemer door het logistieke proces tussen hen uit te voeren. Het bedrijf is wereldwijd actief, heeft vijfentwintig medewerkers en dat aantal neemt verder toe met de groei van het bedrijf. 

Eind 2016 stelden ZVG en Jogadores de Gorcumse zaalvoetbal-derby deels in het teken van de stichting Dare To Take Care, opgericht door Cagemax. Dare To Take Care is een vermogensfonds dat opereert op lokaal, nationaal en internationaal niveau, en ondersteunt niet alleen in financiële maar ook in materiële zin. Dare To Take Care is juist niet gericht op ondersteuning van sportieve activiteiten, maar wil kleine, particuliere, individuele initiatieven de hand reiken. Ondememende mensen steunen in het realiseren van hun duurzame en sociale ideeën. Mensen die risico's durven nemen om hun vaak baanbrekende ideeën tot leven te brengen en daarmee anderen inspireren. De foundation ondersteunt hen in hun wens de wereld een beetje mooier te maken. Cissie van Stokkom: 'In plaats van de ondersteuning van een paar goede doelen met een grote naamsbekendheid, kiezen we voor meerdere kleinere: more happy faces!'